PRUŽANJE USLUGA IZ VAZDUHA

AWC Balkan Helicopters je prvi helikopterski operater za pružanje usluga iz vazduha kako u zemlji tako i u okruženju, nastao je na bazi škole letenja, sada ATO-a Helimaster koja takođe predstavlja jedinstvenu organizaciju za obuku pilota u regionu i servisa za linijsko održavanje vazduhoplova do 2730kg pod istim nazivom.

Letački sastav čine iskusni i ambiciozni piloti spremni da odgovore na sve izazove koji se pred njih postavljaju. Svoje svakodnevne zadatke obavljaju u novoizgrađenim objektu sa helidromom koji se nalazi nadomak međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.

Flotu čine helikopteri tipa Robinson R44 i R66, izuzetno pouzdane i veoma rasprostranjene mašine koje svoje izuzetne karakteristike svakodnevno demonstriraju širom sveta, na svim kontinentima i na svim geografskim širinama.

Posebna stvar koju treba istaći jesu specijalni odnosi koje imamo sa fabrikom helikoptera Robinson, kako u tehničkom smislu po pitanju održavanja tako i u letačkom smislu po pitanju eksploatacije helikoptera i naročito bezbednosti letenja. Svi piloti AWC Balkan Helicopters-a su pohađali kurseve bezbednosti letenja u fabrici i prošli neprocenjivu letačku obuku sa test pilotima proizvođača helikoptera Robinson.

AWC Balkanhelicopters je sertifikovan za sledeće usluge iz vazdušnog prostora:

  1. Reklamiranje iz vazduha

Predstavlja raznovrsne marketinško-propagandne aktivnosti u cilju skretanja pažnje, promocije i stavljanja akcenta na određeni događaj, aktivnost ili proizvod.

Usluge se kreću od izbacivanja letaka iz vazduha na određenom prostoru, preko brendiranja vazduhoplova do vuče reklama.

  1. Osmatranje iz vazduha

Osmatranje i javljanje je pun naziv usluge, predstavlja vizuelno osmatranje ili osmatranje različitim tehničkim sredstvima. Objekti osmatranja mogu biti razni; počevši od prostornih objekata(šume, specifične oblasti, zaštićeni parkovi i druga velika dobra), preko linijskih(brana, nasipa komunikacija, gasovoda, naftovoda, kanala, reka, puteva), do pojedinačnih objekata(tornjeva, brana, vodopada, vulkanskih kratera).

  1. Fotografsko snimanje

Predstavlja sve oblike fotografskog snimanja, snimanja filmova i izrade svih oblika video zapisa iz vazduha. Objekti fotografskog snimanja takođe mogu biti različiti a neki od njih su navedeni u predhodnim ovlašćenjima koje ima AWC Balkanhelikopters.

Dobrodošli u AWC Balkanhelicopters!